Otok Vis je najudaljeniji naseljeni otok od kopna. Površina otoka iznosi 90,3 km2, a do njega se može doći trajektom, katamaranom ili brodom iz Splita. Ukupna duljina obale Visa je 77 km. Oko otoka Visa se nalaze brojni manji otoci, otočići i školji (Biševo, Budikovac, Brusnik, Jabuka, Ravnik, Svetac i drugi).

Vis je oduvijek bio otok ribara i vinogradara. Komiža na otoku Visu čak se smatra kolijevkom ribarstva na Jadranu o čemu danas svjedoči Ribarski muzej u Komiži. Osim toga, kaže se da su prvu vinovu lozu u Dalmaciji posadili stari Grci i da je posađena upravo na Viškom polju. Najpoznatije autentično bijelo vino je čuvena viška Vugava, koju možete probati u brojnim restoranima i vinskim podrumima na otoku Visu.

Vis osim jedinstvenog povijesnog, kulturnog i prirodnog nasljeđa ima i prekrasno, kristalno bistro more, skrivene plaže od kojih su neke proglašene najljepšima u Europi (Stiniva), uvale i otočiće, mediteransku klimu prepunu sunčanih sati i gostoljubive domaćine. Upravo zato je Vis omiljeno turističko odredište i bit će nam drago da ga i Vi posjetite i doživite u punom smislu riječi.

Vis je otok koji nudi veliki broj prirodnih znamenitosti i ljepota koje preporučamo vidjeti:
– Arheološki muzej
– Antička Issa
– Izleti brodom (Modra Špilja, izlet oko otoka, poznate uvale i plaže kao npr. Stiniva, Stončica, Velika i Mala Travna, Zglav…)
– Izlet u Titovu špilju
– Vinski putevi
– Britansku tvrđavu Fort George s najljepšim zalaskom sunca
– Potkop za podmornice i brodove
– Tuneli Drugog svjetskog i Hladnog rata
– Izvrsnu gastro ponudu lokalnih restorana
– Planinarske staze
– Ribarski muzej u Komiži

Vis je ono što u životu morate doživjeti! Dozvolite nama da budemo dio Vašeg boravka u ovom “raju na zemlji”.

Hoteli Vis
Hoteli Vis
Hoteli Vis

Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "omogućiti kolačiće" kako bi vam pružili najbolje iskustvo pregledavanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na korištenje kolačića.

Zatvori